North i NRG se sinoć kvalifikovali na ESC završnicu

North i NRG se sinoć kvalifikovali na ESC završnicu

Juče se odigrala druga serija kvalifikacionih mečeva za ECS, nakon kojih su North i NRG obezbedili svoje učešće.

U odlučujućem duelu evropskog dela kvalifikacija sastali su se North i Vitality. Da bi stigla dotle, danska ekipa je morala da savlada Virtus Pro i Avanagar, dok su Francuzi bili bolji od LDLC-a i novog sastava Mousesportsa. U ovom okršaju bolje je startovao Vitality. Bili su ubedljivi na prvoj mapi, North je uzvratio skoro istom merom na drugoj. Odlučujuća mapa bio je Nuke i ovaj put smo gledali svih 39 rundi. Iako je VItality imao prednost od 14-12, North uzima poslednje četiri, čime su obezbedili učešće na velikom turniru, koji će se održati u Junu.

U severnoameričkim kvalifikacijama, ekipa NRG je uspela da izađe kao pobednik protiv brazilske FURIE, koja pored neverovatne partije kscerata, nije usepela da slavi u ovom duelu. NRG je bio bolje takođe posle 3 mape, a druga mapa na kojoj su slavili, ostaće upamćena po tome što je mladi kscerato imao skor 50-24. FURIA je uzela prvu mapi, i imala je prednost od 12-4 na drugoj, da bi ipak izgubila rezultatom 22-20. Nakon neiskorišćene šanse, NRG pun samopuzdanja, lagano pobeđuje na poslednjoj mapi.

Ovim pobedama North i NRG su se pridružili Astralisu i Rogue-a, pa sada ostaje da sačekamo da vidimo koje će još četiri ekipe da se pridruže ovoj grupi. Završnica ESC-a održaće se u junu, a nagradni fond iznosi $500,000.

Related Articles