Da li i SG 553, popularni “Krieg” dobija nerf?

Da li i SG 553, popularni “Krieg” dobija nerf?

Kanteraši su svima poznati kao gejmeri koji uvek izvoljevaju i čiji lan turniri kasne po par sati jer “zaboga” igra ima radi na 297 umesto na 300 FPS-a.

U proteklom periodu na meti pro igrača našao se popularni AUG za koji su se svi žalili putem društvenih mreža. Bili su brojni postovi koji su objašnjavali kako je AUG puška koja uništava igru i koja što pre mora da bude nerfovana. Kao i mnogo puta do sada Valve je uslišio želje svojih profesionalnih igrača i ovu pušku je izbalansirao dovoljno dobro da više nije najkorišćenije oružije u kanteru.

Nakon što se priča oko AUG-a završila usledio je period bez prevelikih žalbi, ali nakon samo par meseci na Twitteru je otpočela žustra polemika oko AUG-ovog brata blizanca. Naravno u pitanju je SG 553 ili popularni Krieg, kako stari kanteraši zovu ovu pušku. U toku dana su na Twitteru osvanuli brojni postovi na ovu temu, a igrač koji je sve započeo je Richard “shox” Papilon koji trenutno nastupa za Vitality.

Da ovaj tvit ima pokriće. mogli smo da zaključimo po tome što je Krieg bio treća najkorišćenija puška na nedavno završenom ESL One turniru u New York-u, dok je AUG zbog svog nerfa spao na 12. mesto. Shox nije jedini profesionalac koji se žalio na ovu pušku. Kada su pročitali njegov tvit i ostale kolege su ga podržale.

Da li će Krieg biti nerfovan još uvek je nepoznato, ali ukoliko se to desi CS:GO bi dobio poprilično dosadnu metu koja bi se sastojala od kalaša, emke i AWP-a.

Related Articles