Hearthstone: Apxvoid isključen sa Winter plej-ofa zato što je greškom pitao admina za savet

Hearthstone: Apxvoid isključen sa Winter plej-ofa zato što je greškom pitao admina za savet

Najviši format Hearthstone turnira nažalost nije imun na situacije sa nameštanjima i prevarama, i videli smo ih nemali broj puta u manjem ili većem obimu.

Ipak, ponekad nažalost nastradate i zbog nekih trivijalnih i glupavih stvari, te se upravo to desilo igraču Apxvoid ovog vikenda na američkom Winter plej-ofu.

Naime, on je bio u sedmoj rundi Swiss turnira, na pragu da uđe u samu završnicu, i kako je izabran da bude na strimu, nervozno je čekao da meč počne, i dok je to čekao ukucao je u chat prozoru, koji vodi ka administratorima, pitanje “Da li u Warrior matchupu da idem isključivo na fatigue?”, nadajući se da će njegov prijatelj i partner za pripreme fr0zen, koji je sedeo pored njega, to da vidi i da mu klimne glavom kao potvrdu.

To klimanje se na kraju nije ni desilo i on je spustio taj chat prozor, ali je zaboravio da obriše poruku. Iako je tehnički zabranjeno tražiti savete od ostalih igrača, savet se nikada nije desio, a i samo pitanje nije bilo vezano za meč koji predstoji, no desilo se šta se desilo i on je greškom pritistnuo enter i to pitanje je otišlo ka administratorima, koji su momentalno posumnjali na neko varanje i isključili ga sa turnira.

Veoma nesrećna situacija i čini nam se prestroga kazna, ali ipak pravila su prekršena i on je u tome “uhvaćen”, ma koliko bezazleno bilo. Što je najsmešnije od svega, da je to prosto samo rekao naglas fr0zenu, verovatno ne bi bilo nikakvih problema.

Apxvoid se sada pita da li da uopšte nastavi karijeru u Hearthstoneu, jer sa jedne strane želi da nastavi da se bori i pronađe iskupljenje za grešku, a sa druge strane želi da “pobegne”, jer ne želi da bude upamćen na sceni kao varalica.

Njegovo celo objašnjenje situacije možete pročitati na linku sa tvita ispod.

Related Articles