Najavljen Artifact turnir u Kini koji će koristiti Hearthstone formate

Najavljen Artifact turnir u Kini koji će koristiti Hearthstone formate

Samo sto se završio WePlay-ov Artifact turnir, saznajemo da ovog vikenda počinje novi turnir, koji će se zvati VARENA Artifact League(VAL), gde će nagradni fond iznositt 45,000CNY ($6,500). Ovaj turnir održaće se u saradnji sa najvećom kineskom striming platformom Douyu.

Lista takmičara je stvarno impresvina, a na turniru će učestvoati mnogi već proslavljeni igrači karitčnih igara. Poziv je dobilo 56 igrača, a njima će se pridružiti još osam, koji će morati da odigraju otvorene kvalifiakcije. Od kineskih igrača učestvovaće dvostruki polufinalsta svetskog Hearthstone šampionata Džejson “JasonZhou” Žou, Ženg “OmegaZero” Lin, koji je skoro postao Hearthstone Global Games šampion sa svojom zemljom, a pored njih Hearthstone zajednica će prepoznati i imena kao što su Šen “Breath” Juksiang, i Žang “BBC” Hongšeng, koji su radili kao kasteri za ImbaTV.

Što se tiče igrača sa zapada, listu predvodi osvajač WePlay turnira, Džordž “Hyped” Maganzini, tu se nalaze i Adrian “Lifecoach” Koj, Jan “SuperJJ” Jan i Frank “Fr0zen” Žangsen. Još jedan stranac koji je potrvrđen je Korejski igrač Sing “dpmlicious” Či.

Na ovom turniru će se igrati constructed format, koji će se dosta razlikovati u odnostu na format korišćen na WePlay-ovom turnitu. Prva faza će se sastojati od Swiss sistema sa 7 rundi, u kojima će igrači prijaviti 2 različita decka: jedan za prve 3 runde, a drugi za preostale 4.

Najboljih 8 igrača koji se kvalifikuju za dalju fazu, moraće da prijave 3 različita decka, pa će se tada koristit Hearthstone Conquest format. To znači da će igrač morati da pobedi sa 2 od 3 decka da bi prošao u dalji krug. Kada je u pitanju cosntructed, taj format forsira igrače da još više razmisljaju, s obizrom da će biti mnogo više raznovrsnosti špilova.

Ceo turnir će biti strimovan na Douyu TV-u, ali i dalje nije poznato da li će biti strima na engleskom jeziku.

 

Related Articles